HGSKart | Konular | Kitaplar

Hgs'ye Geçiş 31 Ocak'ta Sona Eriyor

31 aralık 2012 de kgs kullanımı sona erecekti ama hgs geçiş beklenildigi kadar hızlı olmayınca araç sahiplerine 1 ay daha süre verildi..Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan ve 1 Ocak 2013 itibariyle kaldırılacağı duyurulan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS), 31 Ocak 2013 tarihine kadar kullanılabilecek.

Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan ve 1 Ocak 2013 itibariyle kaldırılacağı duyurulan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS), 31 Ocak 2013 tarihine kadar kullanılabilecek. KGS kullanan araç sahipleri, 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) kullanacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü'nce hazırlanarak 17 Eylül itibariyle kullanılmaya başlanan HGS, KGS'den farklı olarak gişelerden durmaksızın geçmeye imkan sağlıyor.

KGS'ye göre yüzde 20 daha ucuza geçiş yapma imkanı sağlayan HGS, 1 Şubat 2013'ten itibaren KGS'nin yerini alacak. KGS kartı sahipleri, kartlardaki paraları harcadıktan sonra HGS'ye geçebileceği gibi kartlarındaki paralarını, HGS etiketlerine aktarabilecek. HGS ile KGS'den dolayı başta Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olmak üzere otoyol gişelerinde oluşan kuyrukların azalması amaçlanıyor. KGS kullanımının sona ermesiyle gişelerdeki bariyerler kalkacak. Otoyol ve köprü giriş-çıkışlarında bulunan beton yapıların da kaldırılması için fizibilite çalışmaları yapılıyor.


Konular